Lej container Book lagerhotel

Vælg den rette krantype til din BLUE BOX levering

Når du skal vælge den krantype, der skal bruges til levering eller afhentning af din container, er det vigtigt at træffe det rette valg for at undgå potentielle udfordringer. Forskellige kraner har forskellige rækkevidder og kapaciteter. Disse påvirker, hvor højt og hvor langt containeren kan løftes fra lastbilen. For at sikre en smidig levering og afhentning er det vigtigt at vælge en krantype, der matcher dine specifikke behov. Ligeledes være opmærksom på de betingelser, der er forbundet med brugen af den valgte kran.

Download krantyperne her. 

Containerudlejning Sydhavnen

Betingelser og praktiske overvejelser ved levering og afhentning

Når du vælger den ønskede krantype, er det ikke kun rækkevidden, der skal tages i betragtning. Det er også vigtigt at sikre, at der ikke er forhindringer såsom beplantning, luftledninger, gadelygter eller parkerede biler i vejen, da disse kan forhindre kranen i at placere eller afhente containeren korrekt. Ligeledes skal underlaget, hvor containeren skal placeres, være jævnt og kørefast, så lastbilen kan manøvrere sikkert og effektivt. 

Derudover hvis BLUE BOX leverer din container med en større kran end den, der oprindeligt er valgt og betalt for, må containeren ikke placeres længere væk end det aftalte. Det skyldes, at en mindre kran ikke nødvendigvis har samme kapacitet som en større kran, når det gælder, hvor højt og hvor langt containeren kan løftes. Skulle det ske, at containeren placeres uden for rækkevidde for den valgte krantype ved afhentning, forbeholder BLUE BOX sig ret til at opgradere til en større kran. Dette medfører en ekstra omkostning for kunden. Vi ønsker at sikre, at hele processen forløber så gnidningsfrit som muligt, både for dig og vognmanden. 

Mange af vores kunder vælger at indsende billeder af deres ønskede placeringer, så vores erfarne personale hos BLUE BOX kan hjælpe med at dobbelttjekke, at den rette krantype er valgt. Dette ekstra skridt sikrer, at vi undgår uforudsete udfordringer og minimerer risikoen for forgæves kørsel for vognmanden. Vi sidder klar til at rådgive dig. Kontakt os på telefon 99 94 44 44 eller send dine billeder direkte på mailen kontakt@blueboxstorage.dk

Lille kran

Krantype

Stor kran

Krantype

Ekstra stor kran

Krantype

Den lille kran er den mest kompakte løsning. Den er ideel til situationer, hvor containeren skal placeres tæt på lastbilen. Denne krantype kan række op til ca. 1 meter fra lastbilen. Det betyder, at containeren skal kunne placeres umiddelbart ved siden af køretøjet. Bruges oftest når containeren skal placeres på en offentlig vej, parkeringsplads eller rabat. Det er muligt at få leveret en container på offentlig vej, men det kræver en tilladelse fra Råden Over Vejareal. BLUE BOX kan ansøge om denne tilladelse, hvilket vil medføre et tilhørende gebyr. Det er vigtigt at sikre, at containeren ikke skal placeres over nogle hindringer, såsom en hæk eller en mur, da kranens rækkevidde ikke er tilstrækkelig til sådanne opgaver.  Den lille kran kan ikke løfte eller hente en container, der er fyldt med gods. 

Se illustration på lille kran herunder:

 

Hvis din situation kræver, at containeren skal placeres længere væk fra lastbilen, bør du overveje at vælge en stor kran. Denne krantype kan række op til ca. 8 meter fra lastbilen, når containeren er tom. Skal containeren derimod afhentes med gods, reduceres rækkevidden til ca. 5,5 meter. Den store kran er derfor velegnet til situationer, hvor containeren skal placeres over en lavere forhindring eller lidt længere væk fra lastbilen. Dette kan være aktuelt, hvis containeren skal sættes ind over et hegn eller placeres i en baggård, hvor adgangsvejen er begrænset.

Se illustrationer på stor kran herunder: 

Stor kran illustration

Den ekstra store kran er den mest kraftfulde løsning, der kan imødekomme behovet for at placere containeren på steder, der kræver stor rækkevidde. Denne krantype kan række op til ca. 16 meter fra lastbilen, når containeren er tom, og op til ca. 13 meter, når containeren indeholder gods. Den ekstra store kran er den perfekte løsning, når containeren skal placeres over større forhindringer eller på svært tilgængelige steder, såsom bag en bygning, over en stor bred hæk eller på en anden etage.

Se illustration på ekstra stor kran herunder: 

Ekstra stor kran illustration